Abant Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri Dergisi

e-ISSN : 2791-8904
Başlangıç : 2021
Yayın Aralığı : Yılda 2 Sayı
Yayınlandığı Aylar : Haziran - Aralık
Yayıncı : Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 
 

Hakkında

Abant Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri Dergisi (Abant Journal of Health Sciences and Technologies) Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin resmi yayın organı olan bir dergidir. Kısaltılmış adı SABİTED’tir. Bu dergi hakemli ve süreli bilimsel bir elektronik dergidir.

Dergide sağlık ve teknoloji alanındaki bilimsel çalışmalara yer verilir. Türkçe veya İngilizce olarak yazılmış çalışmaları kabul eden dergi yılda iki sayı (Haziran-Aralık) olarak yayımlanır.
 
Abant Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri Dergisi’nde açık erişim politikası benimsenmiş olup, makale başvuru, değerlendirme ve yayınlanma aşamasında ücret talep edilmemektedir. 
 

Amaç ve Kapsam

Abant Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri Dergisi’nin amacı sağlık ve teknoloji alanıyla ilişkili konularda bilimsel ilkeler ve yayın etiğine uygun çalışmaları değerlendirerek bilimsel platformda tartışılmasına olanak sağlamak, sağlık ve teknolojik alanda tercih edilen dergiler arasında yer almak ve bilime katkı sağlamaktır.

Dergiye sağlık bilimleri altındaki tüm disiplinlerce (beslenme ve diyetetik, çocuk gelişimi, gerontoloji, hemşirelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, odyoloji, sağlık yönetimi, sosyal hizmet ve diğer sağlık bilimleri alanlarında) yürütülen ve sağlık alanında teknolojik gelişmeleri kapsayan nitelikli orijinal araştırmalar, derleme makaleler, olgu sunumları ve diğer (kısa bildiri, ön rapor, gözlem, editöre mektup, eğitim ve çeşitli) bilimsel yazılar değerlendirilmek üzere kabul edilir.